Windea La Cour bij Niestern Sander Delfzijl voor onderhoud

Woensdag 22 november 2017

Eemshaven- Het walk-to-work Service Operation schip, de Windea La Cour, welke wordt ingezet in het offshore windpark Gemini heeft in het tussendok van Niestern Sander in Delfzijl een onderhoudsbeurt gehad.

De werkzaamheden bestonden uit verschillende reparatie- en aanpassingswerkzaamheden aan verschillende delen van het offshore-schip. De schuivende constructie van de bootlanding moest worden gerepareerd. Ook de rioolwaterpompen, leidingen en het hypdrohpor-systeem aan boord vereisten enkele aanpassingen. Verder ontwierp de technische afdeling van Niestern Sander Ship Repair in nauw overleg met de klant modificaties aan het dek om een betere toegang van de lift naar de bewegingsgecompenseerde gangway te creëren.

De ideale scheepswerf voor de klus
Niestern Sander Ship Repair is strategisch gelegen nabij de Duitse Bocht, waar veel offshore windparken zijn gevestigd. Het schip kon hierdoor snel terugkeren naar het Gemini windpark meteen nadat het werk was voltooid. Het was dan ook van belang dat er geen tijd werd verspild en de werkzaamheden liepen hierdoor soms 24 uur per dag door.

 

Persbericht Niestern Sander

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!