Tweede Service Operation Vessel voor Merkur windpark, Esvagt Dana

Maandag 2 juli 2018

Eemshaven- Rechtstreeks van de Zamakona scheepswerf in Bilbao, Spanje, kwam het nieuwste Service Operation schip van Esvagt de Eemshaven binnen. De Deense rederij heeft met de komst van de Esvagt Dana de vloot vergroot naar inmiddels 43 schepen bestemd voor de offshore energy (olie en gas en offshore wind) markt.

Op woensdag 27 juni werd het schip overgedragen aan de rederij waarna het vrijdag 29 juni vertrok richting de Eemshaven. Esvagt heeft voor de Esvagt Dana een contract gesloten met de windmolenbouwer GE die momenteel vanuit de Eemshaven bezig is met de bouw van het Merkur offshore windpark. De Esvagt Dana zal, na een mobilisatie, werkzaam zijn in het park als Service Operation Vessel (SOV).

De Esvagt Dana heeft een lengte van 88,40 meter, een breedte van 15 meter en een diepgang van 5,5 meter. Het schip biedt een accommodatie voor 76 personen en kan een snelheid bereiken van maximaal 18 knopen. Het schip is afgemeerd in de Beatrixhaven onder agent van DHSS, die tevens ook de andere SOV van het Merkur windpark bediend, de Vestland Cygnus.

Het Merkur offshore windpark wordt ongeveer 45 kilometer ten noorden van het eiland Borkum gebouwd. Het park zal straks bestaan uit 66 GE Haliade 6 megawatt turbines met een totale capaciteit van 396 megawatt.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!