Seraya met ponton UR171 schuilt voor het slechte weer

Zondag 26 augustus 2018

Eemshaven- Vanavond rond half 8 kwam de sleepboot Seraya de Eemshaven binnen met het ponton UR171. De komende dagen wordt er op zee erg slecht weer verwacht met windkracht 7 à 8, een reden voor de Seraya om met het ponton de Eemshaven binnen te komen.

Op de UR171 liggen twee monopiles en twee transition pieces. Deze zijn bestemd voor de bouw van het Trianel Borkum II windpark, die 45 kilometer ten noorden van het eiland Borkum wordt gebouwd. Het windpark krijgt een capaciteit van 203 megawatt met een totaal aantal van 32 turbines. Borkum II, ook wel Borkum West genoemd, is de tweede fase van het Trianel windpark wat sinds 2015 al operationeel is.

Het ponton komt op zee naast het kraanschip Stanislav Yudin te liggen die de monopiles en transition pieces installeert. De UR171 heeft een lengte van 100,5 meter, een breedte van 33,5 meter en een diepgang van 4 meter. De Seraya heeft een lengte van 51,8 meter, een breedte van 15 meter en een diepgang van 5,8 meter. Bij binnenkomst werd de sleep geassisteerd door de sleepboot Waterstraat om af te meren in de Wilhelminahaven.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!