Kraanschip Gulliver meert af in de Eemshaven voor speciale klus

Woensdag 7 november 2018

Eemshaven- Het kraanschip Gulliver kwam vanavond rond half 7 de Eemshaven binnen. Het schip kwam vanuit Vlissingen zelfstandig naar de Eemshaven varen om een speciale klus uit te voeren.

Op 23 augustus brak de giek van het kraanschip Pacific Osprey. Het schip ligt momenteel nog steeds afgemeerd in de Julianahaven van de Eemshaven. Inmiddels zijn verschillende kraan onderdelen van het schip verwijderd, evenals de afgebroken giek. Dit alles is gebeurt middels een hijskraan op de kade.

Aan boord van de Pacific Osprey liggen momenteel nog monopiles en transition pieces die bestemd zijn voor de bouw van een windpark. Echter door het afbreken van de giek en dus het feit dat de Pacific Osprey niet verder kan met de bouw, moest er een oplossing komen. De Gulliver is naar de Eemshaven gekomen om de onderdelen van het windpark van de Pacific Osprey te hijsen.

Vanavond lag de Gulliver met de kop tegen de kade, in de Beatrixhaven, om een onderdeel van boord te hijsen. Later in de avond zal het schip verhalen naar de Julianahaven.

De Gulliver heeft een lengte van 108 meter, een breedte van 49 meter en een diepgang van 4,9 meter. De maximale hijscapaciteit van het schip is 4.000 ton tot 78,5 meter boven dek.

Foto’s op volle zee met dank aan de loodstender

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!