Jacket voor Deutsche Bucht windpark de Eemshaven in

Zondag 3 maart 2019

Eemshaven- Vanmiddag rond 17:30 uur arriveerde een bijzonder sleeptransport in de Eemshaven. De sleepboot Centaurus sleepte de Wagenborg Barge 9 voort, waarop een immense jacket stond. De jacket is bestemd voor het windpark Deutsche Bucht dat momenteel in aanbouw is. Vanwege het slechte weer kon de sleep niet direct naar de installatie locatie varen en kwam het de Eemshaven in. Met behulp van de sleepboten Waterstroom en Waterstraat werd het ponton afgemeerd in de Julianahaven.

De Centaurus is twee dagen geleden met de sleep vertrokken vanuit Vlissingen, waar ook de jacket is gebouwd. Op 19 februari van dit jaar is de jacket klaar gemaakt voor transport en zijn de laatste werkzaamheden verricht. De jacket weegt meer dan 1.700 ton en is gebouwd door Smulders-Eiffage.

Zodra het beter weer is, zal de jacket weer richting zee gaan en op haar positie worden geïnstalleerd. De jacket is het onderstel voor de topside van het windpark, die later geïnstalleerd zal worden.

Het windpark Deutsche Bucht wordt op 95 kilometer ten noordwesten van Borkum gebouwd. Het windpark zal straks bestaan uit 31 turbines van elk 8 MW, de totale capaciteit van het windpark komt daarmee op 252 MW. De bouw van het windpark zal eind 2019 volledig operationeel zijn.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!