Eerste zware last van Pacific Osprey gehesen

Donderdag 8 november 2018

Eemshaven- Het hefschip Gulliver is op dit moment in de Eemshaven voor een speciale klus. Nadat de giek van het kraanschip Pacific Osprey brak, moeten nu verschillende onderdelen die aan dek van het schip staan verwijderd worden. Hier wordt op dit moment de Gulliver voor ingezet.

Vandaag kwam de eerste zware last van de Pacific Osprey af. Het zogenaamde NMS-system, ofwel Noise Mitigation System welke wordt gebruikt bij de installatie van monopiles. De monopiles, voor windturbines op zee, worden in zee geheid. Echter brengt dit heien een groot geluidsniveau met zich mee wat de flora en fauna kan verstoren. Om dit geluidsniveau terug te dringen en tevens de nauwkeurigheid van het plaatsen van monopiles te verbeteren, wordt er in vele projecten gebruikt gemaakt van het NMS-system. Het systeem bevat namelijk ook componenten voor de helling en rotatie van de monopile. Het NMS-system dringt het geluidsniveau terug en de monopiles worden door de koker van het systeem naar beneden geheid.

De Gulliver heeft het NMS-system van het dek van de Pacific Osprey gehesen waarna het naar de Beatrixhaven is gevaren. Hier is het NMS-system op de zware lading kade van de Beatrixhaven gezet. Vanavond rond 20 uur keerde de Gulliver terug naar de Julianahaven, waar de Pacific Osprey ligt afgemeerd, voor de volgende hijsklus.

Delen:
Translate ┬╗
error: Content is protected !!