Een bezoek aan boord van jack-up schip Blue Tern

Dinsdag 5 maart 2019

Eemshaven- Vorige week heeft Eemshavenonline een bezoek gebracht aan boord van het jack-up kraanschip Blue Tern. Haar naam mag misschien verandert zijn, maar haar uitstraling zeker niet. Voor wie het opgemerkt heeft, de Blue Tern is een bekende gast in de Eemshaven. Vorig jaar heeft het schip nog haar capaciteiten getoond bij de bouw van het Merkur offshore windpark, echter toen nog onder de naam Seafox 5.

Sinds 11 februari 2019 is het schip voor 51% eigendom van Fred. Olsen Windcarrier. Dit houdt in dat het schipĀ onder commercieel, technisch en administratief beheer staat van Fred. Olsen Windcarrier. Een nieuwe naam voor het schip, passend bij de rest van de vloot van Fred. Olsen, kon dan ook niet uitblijven.

Sinds de oprichting van Fred. Olsen & Co., meer dan 170 jaar geleden, beginnen de namen van de schepen met een ‘B’. Ook de eerste twee jack-up schepen van de vloot van Fred. Olsen Windcarrier, genaamd Brave Tern en Bold Tern. De nieuwe naam moest om deze reden natuurlijk ook met een ‘B’ beginnen, Blue Tern.

De Blue Tern is een DP2 jack-up en kan worden ingezet in de offshore windmarkt, maar tevens in de ontmantelingsmarkt voor olie en gas. Het schip heeft een lengte van 151 meter en een breedte van 50 meter. De Blue Trein beschikt over een hoofdkraan van 1.200 ton en biedt accommodatie aan maximaal 150. Tevens is het schip in 2012 speciaal gebouwd om bestand te zijn tegen zware weersomstandigheden op zee. Het schip kan dan ook het gehele jaar door werken in waterdiepten tot 65 meter.

Ditmaal keerde de Blue Tern terug naar de Eemshaven voor een kleine klus, tevens in het Merkur windpark.

Delen:
Translate Ā»
error: Content is protected !!