De politieboot, P44 in de Eemshaven

Zondag 7 februari 2016

Eemshaven- Vandaag deed de politieboot P44 weer zijn controleronde door de Eemshaven. De P44 is gestationeerd in de haven van Delfzijl maar de Eemshaven valt ook onder hun verzorgingsgebied.

Wat doet de waterpolitie?

De waterpolitie houdt zich bezig met het houden van toezicht op zowel de beroeps- als recreatievaart. Verder voert de waterpolitie controles uit op de Noordzee buiten de territoriale wateren.

De politieboot, P44

De P44 valt onder het type dienstvaartuigen en is eigendom van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), afdeling Waterpolitie. De P44 vaart onder Nederlandse vlag en is gebouwd bij Damen Shipyard in Gorinchem. Het schip heeft een lengte van 26,4 meter, een breedte van 6 meter en een diepgang van 1,6 meter. De voortstuwing van de P44 gaat door middel van twee Caterpillar motoren van 1115 pk. Hiermee behaald de boot een snelheid van rond de 25 knopen (ongeveer 46 kilometer per uur).

Controle binnenvaartschip

Tijdens het bezoek van de P44 vandaag in de Eemshaven ging de P44 langs bij het binnenvaartschip Deviatie. Bij zulke controles wordt er veelal gekeken naar onder meer de lading, diploma’s, certificaten en veiligheid.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!