Bijzonder bezoek: cruiseschip meert af in de Eemshaven

Dinsdag 12 september 2017

Eemshaven- Vanavond rond 22 uur vaarde er wel een hele bijzondere gast de Eemshaven binnen. Het cruiseschip Ocean Majesty werd begeleidt door de sleepboten Gruno V en Gruno IV van Bijma sleepdiensten en ligt afgemeerd aan de kade van Orange Blue Terminal in de Julianahaven.

Het is wel zeer uniek te noemen dat een cruiseschip de Eemshaven aan doet. Het schip was onderweg vanuit Bremerhaven naar Engeland. Echter door de het slechte weer op de Noordzee met een windkracht tot aan 10 Beaufort werd er besloten om onderweg te ‘schuilen’ in de Eemshaven. Het zou voor de 570 passagiers aan boord van het schip te riskant zijn om verder te varen.

De Ocean Majesty heeft een lengte van 136 meter, een breedte van 19,2 meter en een diepgang van 6,4 meter. Het schip vaart onder de Portugese vlag.

Natuurlijk is dit cruiseschip een klein schip in verhouding tot de grote cruiseschepen van de Meyer Werft in Papenburg die bijna jaarlijks de Eemshaven aan doen. Echter worden deze schepen in de Eemshaven afgebouwd en wordt er dus volop gewerkt.

Delen:
Translate ยป
error: Content is protected !!