Sea Challenger gaat Merkur windpark verder bouwen

Dinsdag 31 oktober 2017

Eemshaven- Vanavond rond 18 uur kwam er weer een nieuwe gast de Eemshaven binnen. Het jack-up kraanschip Sea Challenger meerde af in de Julianahaven aan de kade van Orange Blue Terminal. De Eemshaven is hiermee opnieuw een jack-up schip rijker.

De Sea Challenger van het bedrijf A2SEA, onderdeel van DEME, heeft de taak om de 66 transition pieces voor het Merkur offshore windpark te installeren. Het schip zal zes transition pieces per keer meenemen naar het windpark en deze op zee installeren. Het is voor het eerste dat de Sea Challenger wordt ingezet voor het installeren van transition pieces. Het schip is al in vele projecten werkzaam geweest maar hierbij ging het vooral om de bouw van het laatste deel van de turbine zoals de bladen van de windturbine.

Het Merkur Offshore windpark wordt gebouwd door DEME en komt ongeveer 45 kilometer ten noorden van het eiland Borkum. Het park krijgt een totale capaciteit van 396 MegaWatt, bestaande uit 66 turbines van 6 MegaWatt. Het windpark zal in 2018 operationeel zijn.

De Sea Challenger heeft een lengte van 133,25 meter, een breedte van 39 meter en een diepgang van 6,4 meter. Het schip vaart onder de vlag van Denemarken.

Delen:
Translate ยป
error: Content is protected !!