Op zoek naar de Burgemeester van de Noordzee

Donderdag 9 augustus 2018

Elke gemeente kent een burgemeester, maar een gebied wat bestaat uit meer dan 500.000 vierkante meter, een gebied wat scheepvaartroutes kent en een gebied dat vol zit met offshore energy niet, onze eigen Nederlandse Noordzee.

ECN part of TNO vond het tijd voor verandering en is, in samenwerking met SummerLabb, een initiatief aan gegaan, op zoek naar ‘De Burgemeester van Jouw Noordzee‘.

Middels verschillende activiteiten op diverse evenementen wordt de zoektocht naar de burgemeester gemaakt. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, op 6 september, zal bekend worden gemaakt wie de burgemeester wordt. De burgemeester zal in zijn of haar werk in gesprek gaan met bezoekers van diverse festival en evenementen. Daarnaast gaat hij/zij in gesprek in gesprek met diverse spelers die zich in de Noordzee bevinden om de belangen te delen en een visie te ontwikkelingen, die een bijdrage kan leveren.

DHSS heeft vandaag de sleper Telstar van Iskes Tugs geregeld waarmee een tocht werd gemaakt naar het offshore windpark Luchterduinen. Het windpark Luchterduinen, voor de kust van IJmuiden is eigendom van Eneco en wordt onderhouden door MHI Vestas.

Midden tussen de windturbines op volle zee werden film- en radio opnames gemaakt ten behoeve van de verkiezing. Morgenochtend (10-08) van 06:30 tot 09:30 uur zal op Radio 1 een radio-uitzending zijn van dit avontuur.

Delen:
Translate ┬╗
error: Content is protected !!