Mayday Mayday voor KNRM Eemshaven

Maandag 18 juni 2018

Eemshaven- Zaterdagmiddag werd de KNRM van station Eemshaven op geschrikt door een Mayday Mayday op de marifoon via het noodkanaal 16. Mede doordat het bericht erg goed door kwam, werd er vermoed dat het jacht niet ver weg kon zijn.  Het zeiljacht ‘Tantive IV’ lag op de ‘Meeuwenstaart’ een zandbank die de Oude Westereems van de Eems scheidt, toen het plotseling water maakte, zo meldde de KNRM Eemshaven vandaag op hun Facebookpagina. 

Vrijdagavond en zaterdag was de reddingsboot Jan en Titia Visser te gast bij de Duitse collega’s van DGzRS (Deutsche Gesellschaft zur Rettung Shiffbrüchiger) Borkum ter ere van de 30e verjaardag van hun Seenotkreuzer ‘Alfried Krupp’.

Na de noodoproep zette de reddingboot koers richting het zeiljacht. Inmiddels was een ander jacht langszij gekomen bij de Tantive IV waarop bagage en één persoon is overgezet. De reddingboot maakte een sleepverbinding en in dieper water werd het jacht langszij genomen. Tevens werd een pomp overgezet om het jacht leeg te pompen. De oorzaak van de lekkage bleek een los geraakte schroefas. In de haven van Borkum is het jacht middels een kraan uit het water getild.

Foto uit het archief
Bron tekst: KNRM Eemshaven (zie onderstaande Facebookbericht)

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!