Man met zeilboot weigert hulp van KNRM

Maandag 11 juni 2018

Eemshaven- Vanmiddag rond 16:50 uur werd de KNRM van station Eemshaven gealarmeerd voor een prio 2 melding, vaartuig aan de grond. De opstappers van de reddingboot haastte zich naar het station en rond 17 uur voer de reddingsboot Jan en Titia Visser uit.

Het betrof een kleine zeilboot die net buiten de pieren van de Eemshaven aan de grond was geraakt. Het peilvaartuig Geo Explorer had een melding gemaakt en was ook ter plaatse. Echter trok de man zich niks aan van de hulp van beide boten en probeerde in eerste instantie zelf zijn zeilboot los te krijgen. Toch kwam een vrijwilliger van de KNRM te water om de zeilboot naar dieper water te trekken.

Nadat de zeilboot weer dreef, weigerde de man hulp van de reddingboot en ging op zeil en met zijn fluistermotor verder. Onder begeleiding van de reddingsboot en voer de man dan toch de Eemshaven in, richting de drijvende steiger. Vanwege de wind belandde de man echter op de stenen vlak voor de dijk, waardoor hij zelf een poging onder nam om zijn boot weer in de goede richting te drukken.

De reddingboot Jan en Titia Visser heeft uiteindelijk toch de man op sleep genomen en afgemeerd aan de drijvende steiger. De Marechaussee is ter plaatse gekomen om de man te verhoren mede ook omdat eerder op de middag al een zeeschip werd gehinderd bij binnenkomst van de Eemshaven (laatste foto van Rudie Reisiger).

 

Delen:
Translate ยป
error: Content is protected !!