Grote zoekactie in Duits windpark naar vermiste persoon

Vrijdag 2 november 2018

Eemshaven- De KNRM van station Eemshaven werd vanmiddag rond 13:30 uur gealarmeerd voor een prio 1 melding man over boord. Tezamen met verschillende Duitse eenheden zijn zij opgeroepen door Bremen Rescue. Het zou gaan om een vermist persoon van één van de schepen die werkzaam is in het Trianel Borkum II windpark. Van welk schip de persoon is vermist, is momenteel nog niet bekend.

Ook in het windpark zelf zijn schepen opgeroepen om mee te zoeken. Naast de reddingboot Jan en Titia Visser van station Eemshaven, zijn ook de Duitse schepen Alfried Krupp, Atair, Nordic en Eugen onderweg. Daarnaast maakt ook een Duitse rescue helikopter zoekslagen in het gebied.

Vanaf 12 uur vanmiddag, na het binnenkomen van de melding, hebben alle schepen in de omgeving mee gezocht naar de vermiste persoon. Doordat in de omgeving van het Trianel windpark meerdere windparken in aanbouw zijn, was hulp voor de zoekactie dan ook gauw ter plaatse. Een gealarmeerde Duitse rescue helikopter heeft in het gebied meerdere zoekslagen gemaakt. Ook de reddingsboten, onder andere de Jan en Titia Visser, en schepen van de Duitse Kustwacht hebben het gebied uitgebreid verkend. Tussen 17 en 18 uur werd de zoekactie gestaakt.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!