Nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft donderdag in de Eemshaven

Zaterdag 10 maart 2018 

Eemshaven- Het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft in Papenburg zal, zoals het nu lijkt, donderdagochtend aankomen in de Eemshaven. De Norwegian Bliss zal dinsdagavond 13 maart beginnen aan haar eerste reis over de Eems.

Voor dat het schip de Eemshaven binnen komt, zal ze enige korte proeven doen op de Oude Eems. Na verschillende dagen in de Eemshaven zal het schip een paar dagen op de Noordzee verblijven voor het voltooien van verschillende nautische en technische testen.

Voor de passage van het cruiseschip zal het Emssperrwerk worden gesloten om het waterpeil in de Eems te verhogen. Wanneer het schip bij het sperrwerk zal deze worden open gesteld waarna het schip deze passage kan nemen.

Onder voorbehoud heeft de Meyer Werft een tijdschema gemaakt. Echter kunnen er vanwege weer, wind en waterstanden op korte termijn tijdsverschuivingen plaatsvinden.

Dinsdag 13 maart 2018

  • Vanaf circa 19:30 uur: Norwegian Bliss ligt in de wachtpositie in Papenburg
  • Vanaf circa 20:00 uur: Passage van de Dockschleuse in Papenburg (hierna zal de reis over de Eems echt beginnen)

Woensdag 14 maart 2018

  • Circa 02:00 uur: Passage van de Weener Brücke in Weener
  • Circa 04:15 uur: Passage van de Jann-Berghaus Brücke in Leer
  • Circa 08:00 uur: Aankomst bij het Emssperrwerk in Gandersum
  • Circa 10:15 uur: Passage van het Emsperrwerk
  • Circa 11:45 uur: Passage Emden

Donderdag 15 maart 2018
Aankomst Eemshaven gepland om 06:00 uur

De Norwegian Bliss is het dertiende cruiseschip dat de Meyer Werft heeft gebouwd voor de rederij Norwegian Cruise Line. Het schip is speciaal ontworpen voor Alaska-cruises en biedt een hoogwaardige Alaska-ervaring met speciale faciliteiten en voorzieningen aan boord.
Vanwege de strenge milieuvoorschriften in Alaska is het schip uitgerust met moderne emissiecontrolesystemen en zeer milieuvriendelijke motoren voor stroomopwekking. In de gehele engineering lag de nadruk steeds meer op energie-efficiëntie: warmteterugwinning, elektromotoren met de hoogste energie-efficiëntieklasse, LED-verlichting, automatisering met energie-efficiëntie, geoptimaliseerde onderwaterverven voor weerstandsvermindering, gewichtsoptimalisatie van materialen en vele andere onderwerpen werden met de hoogste prioriteit behandeld.

Norwegian Cruise Line gaf de Noorse marine-kunstenaar Robert Wyland de opdracht om de rompkleuren van Norwegian Bliss te ontwerpen. Beroemd om zijn onderwaterontwerp, heeft Wyland een schat aan inspiratie gecreëerd voor de bescherming van de oceanen. Met zijn grootte van 167.800 GT, zal het plaats bieden aan 4.000 passagiers. Het schip zal in het voorjaar van 2018 aan de rederij worden geleverd. Het schip heeft een lengte van 333,46 meter en een breedte van 41,40 meter.

Foto’s: Olav Hansen 

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!