Vermiste vrouw van binnenvaartschip gevonden na grote zoekactie

Donderdag 5 april 2018

Delfzijl- Vanmiddag rond 16 uur werd de KNRM van station Eemshaven gealarmeerd voor een vermist persoon. Het bleek een melding afkomstig van de havendienst van Groningen Seaports. Het binnenvaartschip Ancora welke de haven van Delfzijl in kwam, kon geen contact meer krijgen met een persoon aan boord net binnen de haven. Ruim 1 kilometer voor de havenmond is de persoon nog aan boord van het schip gezien en is er nog contact geweest.

Verschillende schepen zijn momenteel bezig met het maken van zoekslagen en ook de reddingsboot Jan en Titia Visser heeft via het Kustwachtcentrum een zoekgebied door gekregen. Ook het Kustwachtvliegtuig komt ter plaatse om vanuit de lucht te zoeken. In dit liveblog de laatste informatie omtrent de reddingsactie.

UPDATE 19:30 uur:
De vermiste vrouw is rond half 6 aangetroffen door het baggerschip Amazone, die van het begin af aan betrokken was bij de zoekactie. Het werkschip Airset heeft de vrouw ter plaatse aan boord genomen en onder begeleiding van de reddingsboot Jan en Titia Visser en de politieboot P44 is het schip naar de drijvende steiger gevaren. Vanuit de Kustwachthelikopter is nog een arts aan boord gezet om de toestand van de vrouw te beoordelen. Helaas is de vrouw overleden.

Foto’s: René Perdok

 

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!