Laatste fase van fundaties plaatsen voor Trianel Borkum II windpark

Vrijdag 9 november 2018

Eemshaven- De laatste fase van het plaatsen van fundaties in het Trianel Borkum II windpark is in gegaan, zo meldde het windpark vandaag op hun Twitteraccount. Inmiddels zijn 27 fundaties geplaatst, bestaande uit monopile en transition pieces. Het windpark zal straks bestaan uit 32 turbines, dus moeten er nog 5 fundaties geplaatst worden. De fundaties worden geplaatst door het kraanschip Stanislav Yudin, waarbij de monopiles en transition pieces middels een ponton worden aangeleverd.

Naast de 27 fundaties die inmiddels staan, zijn ook de binnen het windpark liggende kabels, in het noordoostelijke deel geïnstalleerd. Nadat de beginfase van de bouw is voltooid zal de bouw verder gaan vanuit de Eemshaven. Vanaf het voorjaar 2019 worden 32 Senvion 6.2MW152 windturbines aangeleverd. Bestaande uit ongeveer 75 meter lange RE74.4 rotorbladen, 64 torensegmenten en 32 gondels. Alles zou achtereenvolgens worden getransporteerd naar Orange Blue Terminal.

Het windpark wordt gebouwd op circa 45 kilometer noordoosten van het eiland Borkum. De totale capaciteit van het windpark zal 200 megawatt worden.

Foto: Twitter TrianelBorkum2 

 


 

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!