Haven vandaag: woensdag 30 november 2016

Woensdag 30 november 2016

Eemshaven- Het is alweer woensdag en er lagen vandaag vele schepen in de haven. Veel scheepvaart dus een nieuwe haven vandaag met de laatste foto’s.

Een drukte in de Julianahaven met verschillende soorten schepen. Ten eerste de Normand Pacific. De grote oranje dame kijkt overal boven uit. De Normand Pacific heeft een lengte van 112,4 meter, een breedte van 32 meter en een diepgang van 6 meter. Verder lag het offshore-kraanschip Wind Lift 1 in de Julianahaven. Op het dek van het schip bevindt zich een kop van een windturbine. Achter de Wind Lift 1 lag de Pomor afgemeerd. Een Russisch schip van 85,06 meter.

Daarnaast lag de Carten Maria in de Julianahaven met daarachter nog de Acta Orion en de Thor. Aan de kade van Orange Blue Terminal lag het Service Offshore schip van Siemens die ingezet wordt voor het Gemini windpark, de Windea La Cour.

De loodstender Lyra kwam weer de Eemshaven binnen op weg naar de Emmahaven en ook de Waddenzee was weer op weg naar de Emmahaven. De Waddenzee heeft duikwerkzaamheden uitgevoerd in de Beatrixhaven.

In de Emmahaven liggen nog steeds de twee schepen van Flinter afgemeerd namelijk de Flinterbright en de Flinterduin. Bij de Wagenborg Barge 8 werden werkzaamheden uitgevoerd en als laatste lag in de Wilhelminahaven nog de UBC Cartagena afgemeerd.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!