Haven vandaag: maandag 4 april 2016

Maandag 4 april 2016

Eemshaven– Een rustige dag in de Eemshaven maar zoals altijd wel wat te beleven. Op de Westlob werd er door wegwerkers hard gewerkt aan de weg. Op sommige plekken was er asfalt verwijdert waarna er weer een nieuwe laag over kwam. Daarnaast zijn er nog verscheidene bootjes binnen gekomen.

Vanmiddag rond 15 uur kwam de Union Bear de Eemshaven binnen. De Union Bear is een ‘zus’ van het schip de Union Lynx die laatst ook al in de Eemshaven lag. De Union Lynx en de Union Bear zijn beide van Boskalis en zijn net aangekocht door het bedrijf. Het schip heeft een lengte van 73,5 meter, een breedte van 17 meter en een diepgang van 6,4 meter. Ook kwam de hopper dregde Shoalway rond 15 uur de Eemshaven binnen. De Shoalway heeft een lengte van 90 meter, een breedte van 19 meter en een diepgang van 4,2 meter. De Shoalway is ook eigendom van Boskalis. Beide schepen liggen afgemeerd in de Julianahaven aan de kade van Orange Blue Terminal.

Rond 16 uur kwam de Harder weer de Eemshaven binnen varen. Met de donkere luchten op zee zorgde dit voor een mooi plaatje. De Harder is afgemeerd bij hun ligplek aan de drijvende steiger in de Emmahaven.

Delen:
Translate ยป
error: Content is protected !!