Harde wind zorgt voor volle Eemshaven

Zaterdag 22 september 2018

Eemshaven- De Eemshaven ligt tot de nok toe gevuld de afgelopen dagen. Vanwege het slechte weer op zee hebben veel schepen de haven opgezocht. In de Eemshaven is dan ook bijna geen vrije ligplaats meer te vinden.

Met name veel service operation schepen meerde af in de haven om te schuilen, maar daarnaast lagen er ook nog volop andere schepen. Om te beginnen in de Wilhelminahaven van de Eemshaven twee schepen van Wagenborg, de Azoresborg en Amurborg die langszij elkaar liggen afgemeerd. Achter de twee schepen ligt nog een ponton met daarop monopiles en transition pieces. Ook de drijvende steiger in de Emmahaven ligt vol met scheepvaart.

In de Julianahaven was het ook drukte van belang. Om te beginnen lag de Ariadne afgemeerd aan de kade van Wagenborg met daarachter drie kleinere schepen, de Roar R, Helge R en Gunger R. Verder ook nog aan deze kade de Normand Pacific en Normand Cutter die ook langszij elkaar lagen en daarachter nog de kabelleger Ulisse met daarvoor de Zwerver 2. De Island Dilligence volgde nog in deze rij.

Aan de overkant van de Julianahaven, aan de kade van Orange Blue Terminal lagen de Happy Rover en Pacific Osprey afgemeerd. Verder ook nog in de Julianahaven de Esvagt Dana.

Ook de Beatrixhaven lag afgeladen vol met scheepvaart. Om de beginnen de Ndurance met daarachter de Vos Start aan de zware lading kade. Dan in rij aan de openbare kade, de Smit Kamara, Windea La Cour, Acta Orion, Seaway Moxie, Seaway Aimery, Cable Enterprise en Impala. De Impala is een kabel aan het overladen die vanuit het schip de kabellegger Cable Enterprise in gaat.

Delen:
Translate ยป
error: Content is protected !!