Bijzondere treinrit door Groninger havens voor spoorwegliefhebbers

Zondag 10 maart 2019

Eemshaven- Een passagierstrein door de Eemshaven zijn de meeste mensen inmiddels wel gewend. Sinds juni 2018 rijdt de trein dagelijks naar station Eemshaven. Echter vandaag nam de trein wel een hele aparte afslag. Er vond een bijzondere treinrit plaats door de Groninger zeehavens. De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS) organiseerde deze rit naar de Eemshaven en tevens door de haven van Delfzijl. Via de vereniging konden spoorwegliefhebbers zich aanmelden voor deze speciale rit.

Voor de rit werd een GT 2/8 trein van Arriva ingezet die de passagiers mee nam naar de Eemshaven. De trein vertrok vanaf het Centraal Station in Groningen om 10:56 uur. De trein is naar het goederenplacement van de Eemshaven gereden (ter hoogte van Sealane), waar mensen foto’s konden nemen. Na de fotostop in de Eemshaven vertrok de trein weer om op weg te gaan naar Delfzijl, hier wordt tevens de haven bekeken.

De NVBS is een vereniging die al bestaat sinds 1931 en 4.500 leden kent. De vereniging kent leden die gek zijn op treinreizen, het fotografen van treinen of het bestuderen van geschiedenis of dienstregelen van spoor- en tramlijnen.

Delen:
Translate »
error: Content is protected !!